Zorgenkind afwas

De realiteit van de afwasafdeling

De afwasafdeling

De taak

De taak van de afwasafdeling is in feite zeer eenvoudig te bepalen:

Terug beschikbaar maken voor hergebruik in de consumptie of productieprocessen en dit:

  • Tijdig
  • Kostengunstig
  • Voedselveilig
  • Conform gestelde kwaliteitseisen
  • Milieuvriendelijk

Gebruikte recipiënten

De realiteit

De praktijk geeft echter een totaal ander beeld:

  • Zeer omslachtige en tijdrovende processen
  • Eindeloze en overtollige manipulaties
  • Logistieke chaos
  • Inefficiënte personeelsinzet
  • Inefficiënte benutting van de zware investering in machines en apparatuur
  • Verspilling van water en detergenten

 

 

Terug >>

Bedenkelijke output op het vlak van voedselveiligheid en gestelde kwaliteitsnormen 

Of het nu is in een horeca-omgeving, of een grootkeuken, of een zorginstelling, of een bedrijfscatering, of een industriële omgeving:

de output van de vaatwasafdeling is altijd bepalend voor het bedrijfsresultaat!

In een food-omgeving:

Het is duidelijk dat de beste maaltijd wordt geruïneerd wanneer hij niet in rein vaatwerk wordt geserveerd. Een consument wil niets minder dan glanzend porselein, schitterend glaswerk, blinkend bestek.

En dan spreken we nog niet over infectierisico's!

In een industriële omgeving

De zuiverheid van kratten, moules, vormen, plankjes, afslagplaten, emmers en zoveel andere recipiënten, is bepalend voor de kwaliteit van de productie en het voorkomen van contaminatie, bijvoorbeeld schimmelvorming.