Werkterrein
FLELUX consultants zijn actief in alle organisaties, waar het volume aan te behandelen vaatwerk een dergelijke dimensie heeft gekregen, dat het wassen ervan een substantieel bedrijfsproces is geworden.
Vanzelfsprekend is dit het geval in het klassieke restauratiegebeuren:
Bedrijfscatering, eventcatering, cafetaria's en selfservices.
Steeds meer collectiviteiten zoals scholen, internaten en kantines beginnen aandacht te hebben voor de aanpak in hun vaatwasafdelingen. Ze worden zich bewust van de enorme kostenpost, die deze afdeling toch betekent, versus het resultaat van de output en de gevolgen naar de upstream productie.
Zorginstellingen besteden steeds meer aandacht aan enerzijds de kwaliteitszorg, en anderzijds de inperking van de kosten. Beide aspecten komen in de afwasafdeling aan bod. De kwalitatieve output van de vaatwasafdeling bepaalt in belangrijke mate de maaltijdbeleving van de patiënten. Daarnaast heeft men oog voor de vaak toenemende kosten uit de vaatwasafdelingen. De hamvraag wordt dan: ‘Via welke ingrepen kunnen we met lagere kosten een betere output genereren?’